Flyttfirma Borås

Specialister på flytt & frakt

Flyttfirma

Flyttips dag för dag

Välkommen till en erfaren och serviceinriktad flyttfirma. Här delar vi med oss av våra erfarenheter och ger lite tips om hur du ska planera flytten, vecka för vecka, dag för dag.

30 dagar till flytt: Nu är det dags att beställa flytthjälp, välkommen att ringa oss! Månadsskiften och fredagar är ofta snabbt uppbokade. Nu kan det även vara bra att beställa kartonger, hellre för många än för få, silkespapper till glas och porslin, bubbelplast och tejp som behövs till packningen. Du kan beställa emballage av oss.

14 dagar till flytt: Har du inte beställt kartongerna än, så måste du göra det nu. Har du inte redan börjat småpacka lite nu, så är det dags. Du vill inte stressa ihjäl dig på slutet…

7 dagar till flytt: Beställ flytt av telefonabonnemang, om du hör till minoriteten som vill ha en fast lina. Annars kommer du att vara utan första dagarna i ditt nya hem.

6 dagar till flytt: Gå igenom utrymmen i hemmet där ingen bor, vind, källare, garage, förråd, tvättstuga och så vidare. Sortera och packa så mycket som möjligt i kvalitativa flyttkartonger.

5 dagar till flytt: Samla ihop dina värdefulla småsaker: smycken, värdehandlingar och liknande. Ta med detta i det eget handbagage under flytten.

Packa noggrant i kartong

4 dagar till flytt: Nu är det att skriva och posta flyttkort till släkt och vänner. Om du inte väljer att annonsera flytten på sociala medier istället förstås.

3 dagar till flytt: Packa sådant du inte kommer att behöva de närmaste veckorna. Böcker, kläder som inte är i säsong, prydnadssaker etcetera.

2 dagar till flytt: Packa porslin, glas och andra köksredskap. Passa på att uppdatera om det finns slitna saker, känns ofta kul att börja om på nytt i en ny bostad. Vi rekommenderar att du låter en av våra packmästare ta hand om ömtåligt och fint gammal glas och porslin.

1 dag till flytt: Rulla ihop alla mattor. Samla ihop alla nycklar och se till att du har fått nycklar till den nya bostaden.

 

 

Goa "flyttgubbar" från Västsverige!